0.00 (0 votes)

 

UNOkaffebars trettende blogopslag – august 2018

 

KØLIGE DRIKKE I SOMMERVARMEN


Sommervarmen har været utrolig god ved os i år, hvilket de fleste vist har nydt godt af. Vi håber, I har nydt sommeren og varmen, og at I har fundet forfriskende måder at få slukket tørsten på. Ikke alle bryder sig lige meget om at drikke varme drikke i varmen, så køligere alternativer til den varme kaffe og te har været efterspurgt.

Både hos UNOkaffebar og hos Fru Ronne er der heldigvis flere muligheder for at få slukket tørsten i varmen.

Fru Ronne i Aalborg er netop blevet kåret af ”Smag Aalborg” til at have byens bedste iskaffe. Den læskende fornøjelse kan vi også tilbyde hos UNOkaffebar, så vi håber, at vi ses i kaffebaren til en iskold kaffe. Opskriften får I ikke ud af os, den er nemlig baseret på et par hemmelige ingredienser. Men vi kan røbe så meget, at de hemmelige ingredienser er af udsøgt kvalitet, for kvaliteten går vi aldrig ned på.

En anden mulighed for at slukke tørsten her i sommervarmen kunne være en flaske boblende Sparkling Tea. De kommer fra Copenhagen Sparkling Tea Company, som vi forhandler både i Hjørring og Aalborg. Den er også et godt alternativ til de alkoholfrie drikke, da den blå er alkoholfri.

VIL DU LÆRE OS ENDNU BEDRE AT KENDE?

Vi vil i de kommende måneders blogindlæg præsentere én af os, der normalt brygger din kaffe. Vi håber, I kunne have lyst til at lære os lidt bedre at kende, og mon ikke, I også lærer en mindre kendt ting om os. Vi lægger ud med Marian, som ejer UNOkaffebar og Fru Ronne. Marian vil mest være at finde bag disken hos UNOkaffebar, men Fru Ronne bliver dog også besøgt mindst én gang om ugen.

Kort om dig selv og din baggrund

Jeg har en baggrund som kok, gift med Kim, har 2 voksne børn, Jonas og Rikke, 3 bonus børn, Maria, Nikolaj og Jacob. Jeg er født og opvokset i Hirtshals og ud af en fiskerfamilie. De sidste seks år har jeg været bosiddende i Hjørring.

Og så er jeg for ganske nylig blevet farmor. Det er STORT

Din yndlingsdrik i kaffebaren og hvorfor

Plain & simple - black coffee. I min kop er der lige nu UNO NO. 1. En kaffe som i smag er blid, let og sammensat af bønner fra El Salvador, Costa Rica og Guatemala. En virkelig lækker harmonisk kaffe, og UNOkaffebar´s helt egen speciallity coffee. Jeg må vist gerne være STOLT.

Det er måske lidt nørdet, men pt brygger jeg kaffe på en CHEMEX maskine med pulse funktion. Og man kan sagtens smage forskel fra CHEMEX og anden god tradionel kaffemaskine. Bryggemetoden giver kaffen en mere blød mundfølelse og fjerner samtidig en del bitterhed. What´s not to like ?

Hvad de færreste ved om dig

Jeg elsker at finde løbeskoene frem og suse ud i naturen. Jeg hader sangen “Himmelhunden samt pølser og Mc Donalds mad - NO WAY. Jeg har set samtlige Harry Potter film en milliard gange – jeg er uden tvivl FAN. Champagne - YES PLEASE! Jeg har en kæmpe drøm om at flytte til Italien, indeni i mig bor en lille “skabs-italiener”; Masser af temperament, food lover, store armbevægelser (larmende/grinende) og manglende tålmodighed…. Sagde jeg selv! HVAD HAR VI PÅ MENUEN

Har I smagt vores udvalg af hjemmebagte boller? Du kan både nyde dem her med fx vores hjemmelavede pesto eller tage dem med dig hjem. Ligesom vores kaffe findes i en to-go udgave, så gør vores hjemmebag det også.

Hvis du kunne tænke dig at eksperimentere med dem derhjemme, kommer her opskriften på vores populære rosmarin bolle:

Dag 1

½ liter koldt vand, 8 gram økologisk gær, 15 gram groft salt, 2 spsk. surdej, ½ kop udblødt bulgur, 1 ½ spsk. rosmarin, 250 gram økologisk ølandshvede, 450 gram hvedemel.

 

Udrør gæren i det kolde vand og tilsæt de øvrige dele. Dejen æltes på røremaskine i fire minutter ved lav hastighed. Til slut æltes dejen i otte minutter ved høj hastighed (ikke fuld hastighed). Kom ½ spsk. rapsolie i bunden af en skål og hæld nu dejen i skålen. Den vendes let i olien. Sæt film over skålen og stil i køleskabet i 24 timer.

 

Dag 2

Dejen tages ud af køleskabet og vendes forsigtigt ud på bordet. Skær og form bollerne med en dejspartel – undgå at røre for meget ved dejen under formningen. Bollerne kommer du på en bageplade med papir, drysses med groft salt, rosmarin og lidt ost skåret i små tern. Bollerne efterhæver en time på køkkenbordet.

Sæt dem dernæst i en 220 grader varm ovn med dampfunktion i 10 min. Alternativt kan der sættes en skål med vand i bunden af ovnen.

Sænk derefter temperaturen til 200 grader og bag yderligere i ca. 8-10 min.

 

Temperatur og bagetider er ud fra kaffebarens ovne. Måske skal dine boller have lidt mere tid i din ovn. Det vigtigste er, at hæve tiderne overholdes. Godt mel er også en forudsætning for det gode brød. Hos os bruger vi udelukkende mel fra Aurion.

 

Vi har også eksperimenteret med forskellige isteer, følg med på Facebook og Instagram hvor vi vil lægge opskrifterne op.

 

Som en lille slutnote kan vi fortælle, at vi har eksperimenteret med et grønt super brød, som blandt andet indeholder frysetørret grønkål. Men det er endnu kun på forsøgsbasis, vi nørder videre efter sommer, og I ska selvfølgelig nok blive informeret, når vi har lidt nyt og grønt på menuen.

 

Indtil da, må I have en skøn august måned, og så vil vi glæde os til at se jer hos UNOkaffebar og/eller hos Fru Ronne. 

 

UNOkaffebars trettende blogopslag – august 2018

 

KØLIGE DRIKKE I SOMMERVARMEN


Sommervarmen har været utrolig god ved os i år, hvilket de fleste vist har nydt godt af. Vi håber, I har nydt sommeren og varmen, og at I har fundet forfriskende måder at få slukket tørsten på. Ikke alle bryder sig lige meget om at drikke varme drikke i varmen, så køligere alternativer til den varme kaffe og te har været efterspurgt.

Både hos UNOkaffebar og hos Fru Ronne er der heldigvis flere muligheder for at få slukket tørsten i varmen.

Fru Ronne i Aalborg er netop blevet kåret af ”Smag Aalborg” til at have byens bedste iskaffe. Den læskende fornøjelse kan vi også tilbyde hos UNOkaffebar, så vi håber, at vi ses i kaffebaren til en iskold kaffe. Opskriften får I ikke ud af os, den er nemlig baseret på et par hemmelige ingredienser. Men vi kan røbe så meget, at de hemmelige ingredienser er af udsøgt kvalitet, for kvaliteten går vi aldrig ned på.

En anden mulighed for at slukke tørsten her i sommervarmen kunne være en flaske boblende Sparkling Tea. De kommer fra Copenhagen Sparkling Tea Company, som vi forhandler både i Hjørring og Aalborg. Den er også et godt alternativ til de alkoholfrie drikke, da den blå er alkoholfri.

VIL DU LÆRE OS ENDNU BEDRE AT KENDE?

Vi vil i de kommende måneders blogindlæg præsentere én af os, der normalt brygger din kaffe. Vi håber, I kunne have lyst til at lære os lidt bedre at kende, og mon ikke, I også lærer en mindre kendt ting om os. Vi lægger ud med Marian, som ejer UNOkaffebar og Fru Ronne. Marian vil mest være at finde bag disken hos UNOkaffebar, men Fru Ronne bliver dog også besøgt mindst én gang om ugen.

Kort om dig selv og din baggrund

Jeg har en baggrund som kok, gift med Kim, har 2 voksne børn, Jonas og Rikke, 3 bonus børn, Maria, Nikolaj og Jacob. Jeg er født og opvokset i Hirtshals og ud af en fiskerfamilie. De sidste seks år har jeg været bosiddende i Hjørring.

Og så er jeg for ganske nylig blevet farmor. Det er STORT

Din yndlingsdrik i kaffebaren og hvorfor

Plain & simple - black coffee. I min kop er der lige nu UNO NO. 1. En kaffe som i smag er blid, let og sammensat af bønner fra El Salvador, Costa Rica og Guatemala. En virkelig lækker harmonisk kaffe, og UNOkaffebar´s helt egen speciallity coffee. Jeg må vist gerne være STOLT.

Det er måske lidt nørdet, men pt brygger jeg kaffe på en CHEMEX maskine med pulse funktion. Og man kan sagtens smage forskel fra CHEMEX og anden god tradionel kaffemaskine. Bryggemetoden giver kaffen en mere blød mundfølelse og fjerner samtidig en del bitterhed. What´s not to like ?

Hvad de færreste ved om dig

Jeg elsker at finde løbeskoene frem og suse ud i naturen. Jeg hader sangen “Himmelhunden samt pølser og Mc Donalds mad - NO WAY. Jeg har set samtlige Harry Potter film en milliard gange – jeg er uden tvivl FAN. Champagne - YES PLEASE! Jeg har en kæmpe drøm om at flytte til Italien, indeni i mig bor en lille “skabs-italiener”; Masser af temperament, food lover, store armbevægelser (larmende/grinende) og manglende tålmodighed…. Sagde jeg selv! HVAD HAR VI PÅ MENUEN

Har I smagt vores udvalg af hjemmebagte boller? Du kan både nyde dem her med fx vores hjemmelavede pesto eller tage dem med dig hjem. Ligesom vores kaffe findes i en to-go udgave, så gør vores hjemmebag det også.

Hvis du kunne tænke dig at eksperimentere med dem derhjemme, kommer her opskriften på vores populære rosmarin bolle:

Dag 1

½ liter koldt vand, 8 gram økologisk gær, 15 gram groft salt, 2 spsk. surdej, ½ kop udblødt bulgur, 1 ½ spsk. rosmarin, 250 gram økologisk ølandshvede, 450 gram hvedemel.

 

Udrør gæren i det kolde vand og tilsæt de øvrige dele. Dejen æltes på røremaskine i fire minutter ved lav hastighed. Til slut æltes dejen i otte minutter ved høj hastighed (ikke fuld hastighed). Kom ½ spsk. rapsolie i bunden af en skål og hæld nu dejen i skålen. Den vendes let i olien. Sæt film over skålen og stil i køleskabet i 24 timer.

 

Dag 2

Dejen tages ud af køleskabet og vendes forsigtigt ud på bordet. Skær og form bollerne med en dejspartel – undgå at røre for meget ved dejen under formningen. Bollerne kommer du på en bageplade med papir, drysses med groft salt, rosmarin og lidt ost skåret i små tern. Bollerne efterhæver en time på køkkenbordet.

Sæt dem dernæst i en 220 grader varm ovn med dampfunktion i 10 min. Alternativt kan der sættes en skål med vand i bunden af ovnen.

Sænk derefter temperaturen til 200 grader og bag yderligere i ca. 8-10 min.

 

Temperatur og bagetider er ud fra kaffebarens ovne. Måske skal dine boller have lidt mere tid i din ovn. Det vigtigste er, at hæve tiderne overholdes. Godt mel er også en forudsætning for det gode brød. Hos os bruger vi udelukkende mel fra Aurion.

 

Vi har også eksperimenteret med forskellige isteer, følg med på Facebook og Instagram hvor vi vil lægge opskrifterne op.

 

Som en lille slutnote kan vi fortælle, at vi har eksperimenteret med et grønt super brød, som blandt andet indeholder frysetørret grønkål. Men det er endnu kun på forsøgsbasis, vi nørder videre efter sommer, og I ska selvfølgelig nok blive informeret, når vi har lidt nyt og grønt på menuen.

 

Indtil da, må I have en skøn august måned, og så vil vi glæde os til at se jer hos UNOkaffebar og/eller hos Fru Ronne. 

AUGUST MÅNED STÅR FOR DØREN

 

Rating

Recipe Rating

Users' reviews

Log-in to add review

this website is driven by coffee, love and HoCo web