0.00 (0 votes)

UNOkaffebars tiende blogopslag

 

TO LÆSKENDE NYHEDER, SOM DU KAN NYDE HOS OS I SOMMERVARMEN

Forår og sommer er en dejlig årstid. Ingen tvivl om at denne årstid har været længe ventet. 
Vi har længtes efter, at døre og vinduer igen kan stå åben hele dagen igennem. Fornemmelsen af byens summen med alle dens lyde og stemninger er simpelthen en ganske unik oplevelse, når man som os opholder sig indenfor i butikken det meste af dagen.

Henover februar og marts har Jonas brygget og udviklet på 10-12 forskellige teer, som skal blive til to nye isteer i kaffebaren.
 Hvilke teer der præcis er velegnet til formålet har Malene, som er vores te ekspert fra butikken i Aalborg haft et ganske godt kendskab til. De har derfor i tæt samarbejde fundet frem til sommerens to nye ’iste fling’.

Det er blevet til to super dejlige isteer og vi vil selvfølgelig gerne dele en opskrift her på bloggen med dig, så du selv kan brygge den derhjemme og nyde den en varm sommerdag.


OPSKRIFTEN PÅ: RØD SOMMER ISTE MED ET TWIST

1 L kold kogt vand
26 g urtete ’7 skønne frugter’
6 g Frisørens te
3-4 spsk. god honning
Evt. friskpresset citronsaft
Frisk mynte

Du skal bruge en glas - eller plastik kande med låg.

FREMGANGSMÅDE

Begge slags teer kommes løst ned i vandet. Husk at vandet både skal være kogt og koldt, inden teen tilsættes.

Stil vand og te minimum 24 timer i køleskab, hvorefter den sigtes gennem et kaffefilter.
 Nu smages teen til med honning og eventuelt frisk citronsaft.

SERVERING

Fyld et stort glas med isterninger 
og godt med frisk mynteblade. Hæld nu den friske røde iste henover. 
Voila - homemade ice tea.

TIP


Vil du have sommer isteen sparkling, kan der når teen serveres, tilsættes en smule Fever-Tree Tonic vand.

 

BAG OM JONAS

Jonas Andersen er 27 år, uddannet kok og har siden 2014 arbejdet som barista, idé- og produktudvikler hos UNOkaffebar. Jonas elsker mad og går aldrig i vejen for at testsmage :)
– At ”nørde” med gode råvarer er fantastisk, for det er det vi gør hver eneste dag. Vi tester og smager, holder varerne op mod hinanden og retningen er der enighed om. Smag og kvalitet er i fokus og det er en fed følelse, når gæsterne kommer og komplimenterer det vi laver. Så har vi jo lykkedes med egen indsats, og hele idéen om ’de gode råvarer’ bare generelt gør en forskel, fortæller Jonas.

– Indimellem skal man jo også selv ud og se, hvad der sker på kaffe fronten. Sidst gik min tur et par dage til én af vores største kaffeleverandører, for at lære mere om selve ristningen af kaffe og de mange forskellige kaffeprofiler. Det er professionelle folk, der hver dag har deres fulde opmærksomhed på “det sorte guld”, og der bliver ikke gået på kompromis med kvalitet og arbejdsprocesser. Det er sindssygt spændende, fortæller Jonas.

– Kaffe er nu både en levevej og hobby for mig. Det mest skelsættende i mit liv venter dog lige rundt om hjørnet. Jeg skal være far for første gang, fortæller Jonas med stor glæde i stemmen. Jonas bor til dagligt i Hjørring sammen med sin kæreste Elisabeth og verdens bedste bonusbarn, Sebastian.

 

FRU RONNE BY UNOKAFFEBARS FORANDRING OG UDVIKLING

UNOkaffebar købte i september 2017 te- og kaffebutikken Fru Ronne, i Aalborg, og indrettede den med en lille kaffebar. Butikken har adresse i Reberbansgade, som er et område, der har pendant til latinerkvarteret i Aarhus. Et kvarter med sjæl og atmosfære. 
Igennem det sidste halve år har butikken været igennem en stor forandring og ganske flot udvikling.

Vi har på nuværende tidspunkt testet langt de fleste af de hundrede teer, som findes i butikken. De er smagt op mod hinanden, leverandør mod leverandør og økologi har især haft vores fokus. Hele 20 procent af teerne i Fru Ronne by UNOkaffebar er i dag økologiske. På kaffeområdet har vi også udskiftet lidt hen ad vejen. Specialkaffe fra mikroristeri fylder i dag en overvejende del af hylderne, hvilket vi regner med får lov til at udvikle sig endnu mere henover sommeren. Vi har en stor viden og ’know how’ om kafferne, og det vil vi selvfølgelig gerne vejlede vores kunder om. En del virksomheder og kontorer bruger os i dag som leverandør af kaffe og te.

Vi ønsker at sætte fokus på de gode råvarer i form af kaffe og te. Og gerne i samarbejde med de nordjyske restauranter, som gerne vil højne oplevelsen for deres gæster på den “afsluttende del” af måltidet.
 Ofte hører vi kunder, familie og venner omtale en perfekt aften med mad i top, vin eller safte som er tilpasset menuen perfekt, men hvor kaffen ikke får samme fokus og opmærksomhed, og dermed giver en skæv oplevelse. Dét fokus og den udvikling vil vi gerne være en del af og dermed være leverandør på kaffe, som komplimenterer desserten, kagen, osten eller hvad det end måtte være, der afsluttes med.

 

BAG OM OM MALENE

Malene Mortensen er 34 år og uddannet danser. Oprindeligt er hun fra Aalborg, men har danset og boet en del år i København. Malenes smag og næse for gode råvarer har bragt vejen forbi Peter Beier Chokolade og det berømte konditori La Glace. Begge steder har Malene fungeret i stillingen som Souschef. Hun er i dag gift med Rasmus og mor til Villy og Augusta. Siden 2016 har butikken Fru Ronne haft fornøjelsen af Malenes kreative evner og sans for gode råvarer.

– At arbejde med te, kaffe og specialprodukter er rigtig spændende, siger Malene.

– Jeg kan godt lide at vejlede vores kunder. Når der bliver købt lækre kaffebønner eller te af høj kvalitet, så skal det også brygges korrekt! Jeg vil gerne vejlede vores kunder og give min viden videre, så de får det maximale ud af de produkter der bliver købt hos os. Derudover har vi kun top lækre produkter i butikken. Det er vigtigt for mig, at kunne stå inde for alt det vi sælger i butikken! Intet er tilfældigt eller fyld produkter. Vi er en specialbutik og det skal kunne mærkes og ses på kundebetjeningen og vejledningen, samt på de varer som vi lægger i posen eller gavekurvene, fortæller Malene.

 

TEASER TIL NÆSTE MÅNEDS BLOGOPSLAG

 I næste måneds blogopslag sætter vi fokus på madspild i kaffebaren og præsenterer dig for en ny "mælkedreng" i klassen.

 

UNOkaffebars tiende blogopslag

 

TO LÆSKENDE NYHEDER, SOM DU KAN NYDE HOS OS I SOMMERVARMEN

Forår og sommer er en dejlig årstid. Ingen tvivl om at denne årstid har været længe ventet. 
Vi har længtes efter, at døre og vinduer igen kan stå åben hele dagen igennem. Fornemmelsen af byens summen med alle dens lyde og stemninger er simpelthen en ganske unik oplevelse, når man som os opholder sig indenfor i butikken det meste af dagen.

Henover februar og marts har Jonas brygget og udviklet på 10-12 forskellige teer, som skal blive til to nye isteer i kaffebaren.
 Hvilke teer der præcis er velegnet til formålet har Malene, som er vores te ekspert fra butikken i Aalborg haft et ganske godt kendskab til. De har derfor i tæt samarbejde fundet frem til sommerens to nye ’iste fling’.

Det er blevet til to super dejlige isteer og vi vil selvfølgelig gerne dele en opskrift her på bloggen med dig, så du selv kan brygge den derhjemme og nyde den en varm sommerdag.


OPSKRIFTEN PÅ: RØD SOMMER ISTE MED ET TWIST

1 L kold kogt vand
26 g urtete ’7 skønne frugter’
6 g Frisørens te
3-4 spsk. god honning
Evt. friskpresset citronsaft
Frisk mynte

Du skal bruge en glas - eller plastik kande med låg.

FREMGANGSMÅDE

Begge slags teer kommes løst ned i vandet. Husk at vandet både skal være kogt og koldt, inden teen tilsættes.

Stil vand og te minimum 24 timer i køleskab, hvorefter den sigtes gennem et kaffefilter.
 Nu smages teen til med honning og eventuelt frisk citronsaft.

SERVERING

Fyld et stort glas med isterninger 
og godt med frisk mynteblade. Hæld nu den friske røde iste henover. 
Voila - homemade ice tea.

TIP


Vil du have sommer isteen sparkling, kan der når teen serveres, tilsættes en smule Fever-Tree Tonic vand.

 

BAG OM JONAS

Jonas Andersen er 27 år, uddannet kok og har siden 2014 arbejdet som barista, idé- og produktudvikler hos UNOkaffebar. Jonas elsker mad og går aldrig i vejen for at testsmage :)
– At ”nørde” med gode råvarer er fantastisk, for det er det vi gør hver eneste dag. Vi tester og smager, holder varerne op mod hinanden og retningen er der enighed om. Smag og kvalitet er i fokus og det er en fed følelse, når gæsterne kommer og komplimenterer det vi laver. Så har vi jo lykkedes med egen indsats, og hele idéen om ’de gode råvarer’ bare generelt gør en forskel, fortæller Jonas.

– Indimellem skal man jo også selv ud og se, hvad der sker på kaffe fronten. Sidst gik min tur et par dage til én af vores største kaffeleverandører, for at lære mere om selve ristningen af kaffe og de mange forskellige kaffeprofiler. Det er professionelle folk, der hver dag har deres fulde opmærksomhed på “det sorte guld”, og der bliver ikke gået på kompromis med kvalitet og arbejdsprocesser. Det er sindssygt spændende, fortæller Jonas.

– Kaffe er nu både en levevej og hobby for mig. Det mest skelsættende i mit liv venter dog lige rundt om hjørnet. Jeg skal være far for første gang, fortæller Jonas med stor glæde i stemmen. Jonas bor til dagligt i Hjørring sammen med sin kæreste Elisabeth og verdens bedste bonusbarn, Sebastian.

 

FRU RONNE BY UNOKAFFEBARS FORANDRING OG UDVIKLING

UNOkaffebar købte i september 2017 te- og kaffebutikken Fru Ronne, i Aalborg, og indrettede den med en lille kaffebar. Butikken har adresse i Reberbansgade, som er et område, der har pendant til latinerkvarteret i Aarhus. Et kvarter med sjæl og atmosfære. 
Igennem det sidste halve år har butikken været igennem en stor forandring og ganske flot udvikling.

Vi har på nuværende tidspunkt testet langt de fleste af de hundrede teer, som findes i butikken. De er smagt op mod hinanden, leverandør mod leverandør og økologi har især haft vores fokus. Hele 20 procent af teerne i Fru Ronne by UNOkaffebar er i dag økologiske. På kaffeområdet har vi også udskiftet lidt hen ad vejen. Specialkaffe fra mikroristeri fylder i dag en overvejende del af hylderne, hvilket vi regner med får lov til at udvikle sig endnu mere henover sommeren. Vi har en stor viden og ’know how’ om kafferne, og det vil vi selvfølgelig gerne vejlede vores kunder om. En del virksomheder og kontorer bruger os i dag som leverandør af kaffe og te.

Vi ønsker at sætte fokus på de gode råvarer i form af kaffe og te. Og gerne i samarbejde med de nordjyske restauranter, som gerne vil højne oplevelsen for deres gæster på den “afsluttende del” af måltidet.
 Ofte hører vi kunder, familie og venner omtale en perfekt aften med mad i top, vin eller safte som er tilpasset menuen perfekt, men hvor kaffen ikke får samme fokus og opmærksomhed, og dermed giver en skæv oplevelse. Dét fokus og den udvikling vil vi gerne være en del af og dermed være leverandør på kaffe, som komplimenterer desserten, kagen, osten eller hvad det end måtte være, der afsluttes med.

 

BAG OM OM MALENE

Malene Mortensen er 34 år og uddannet danser. Oprindeligt er hun fra Aalborg, men har danset og boet en del år i København. Malenes smag og næse for gode råvarer har bragt vejen forbi Peter Beier Chokolade og det berømte konditori La Glace. Begge steder har Malene fungeret i stillingen som Souschef. Hun er i dag gift med Rasmus og mor til Villy og Augusta. Siden 2016 har butikken Fru Ronne haft fornøjelsen af Malenes kreative evner og sans for gode råvarer.

– At arbejde med te, kaffe og specialprodukter er rigtig spændende, siger Malene.

– Jeg kan godt lide at vejlede vores kunder. Når der bliver købt lækre kaffebønner eller te af høj kvalitet, så skal det også brygges korrekt! Jeg vil gerne vejlede vores kunder og give min viden videre, så de får det maximale ud af de produkter der bliver købt hos os. Derudover har vi kun top lækre produkter i butikken. Det er vigtigt for mig, at kunne stå inde for alt det vi sælger i butikken! Intet er tilfældigt eller fyld produkter. Vi er en specialbutik og det skal kunne mærkes og ses på kundebetjeningen og vejledningen, samt på de varer som vi lægger i posen eller gavekurvene, fortæller Malene.

 

TEASER TIL NÆSTE MÅNEDS BLOGOPSLAG

 I næste måneds blogopslag sætter vi fokus på madspild i kaffebaren og præsenterer dig for en ny "mælkedreng" i klassen.

 

Tiende blogopslag

  

Rating

Recipe Rating

Users' reviews

Log-in to add review

this website is driven by coffee, love and HoCo web